Hur skapar jag en standardroll?

Vad är en Standardroll?

I användaradministrationen kan ni sätta en av era roller till att vara standardroll.

Denna roll kommer tilldelas användare som läggs till i grupp utan roll samt tilldelas användare om deras befintliga roll raderas.
Detta innebär att användare på plattformen inte längre kan tilldelas grupp utan att även ha en roll i gruppen.

I det fall du vill skapa en ny roll och använda denna som standardroll:

1.   Gå till Användare (kugghjulet) följt av fliken Roller.
2.   Klicka på plustecknet för att skapa en ny roll.
3.   Välj att du vill skapa en Roll för applikation: Avser modulerna för Integrity, Security, Insight och Ramverk.
4.   Nu synliggörs frågan Ska rollen användas som standardroll?
5.  Klicka i Ja.
6. Klicka på Spara.

Hur sätter jag en befintlig roll till standardroll?
1.    Gå till Användare (kugghjulet) följt av fliken Roller.
2.    Klicka på den roll som du önskar ställa in som standardroll.
3.    Sätt en roll till standardroll genom att klicka i Ja.
4.    Klicka på Spara.