Hur importerar jag in personuppgiftsbehandlingar från Excel?

Hur importerar jag in personuppgiftsbehandlingar från Excel?

Innan du importerar din Excel fil, säkerställ att:
  1. Frågorna i din Excel fil motsvarar frågorna som finns i frågeformuläret för Ny personuppgiftsbehandling
  2. Personuppgiftsbehandlingarna har unika namn i din Excel fil och återfinns inte i registerförteckningen i Integrity. Om du önskar importera in personuppgiftsbehandlingar med samma namn så går detta att ändra under inställningar i administrationen.
  3. Ange namn på behandling och Personuppgiftsansvarig finns med i din Excel fil
  4. Din Excel fil använder sig av en och samma separator för de frågor vars data ska kopplas till en fråga av typen rullgardinsmeny
  5. De frågor som kopplas till en ja/nej fråga i Integrity måste innehålla ja och nej i Excel-filen, frågor med alternativ eller fritext kan inte kopplas till en Ja/nej fråga i Integrity.

Importera dina personuppgiftsbehandlingar – steg för steg

1. Gå till registerförteckningen och klicka på knappen ”Importera från Excel”.

2. Välj den Excel-fil vars personuppgiftsbehandlingar du önskar importera till registerförteckningen i DirSys.

3. Välj samma separator som du använder i din Excel fil för att separera dina alternativ

4. Koppla fält

Till vänster ser du alla frågor som finns i din Excel fil. Till höger kan du koppla ihop dessa med de frågor som finns i frågeformuläret som du skapat för dina personuppgiftsbehandlingar i Integrity.

Exempel: Ange namn på behandling kopplas till Ange namn på behandling.

5. Koppla data

För de frågor som innehåller flervalsalternativ kommer rutan koppla data att bli synlig.

Exempelvis: Du kopplar kategorier av personuppgifter till kategorier av personuppgifter. Rutan ”koppla data” blir nu synlig.

Klicka på koppla data för att koppla exempelvis alternativet E-post i din Excel-fil till alternativet E-post i Integrity.

6. När du är klar med att koppla dina fält samt data som finns i fälten klicka på skicka.

7. Personuppgiftsbehandlingarna matas nu in i registerförteckningen.