Hur importerar jag in informationsobjekt från Excel?

Innan du importerar in dina informaitonsobjekt, säkerställ att:
  1. Frågorna i din Excel fil motsvarar frågorna som finns i frågeformuläret för Informationsobjekt.
  2. Informationsobjekt har unika namn i din Excel fil och återfinns inte i Security.
  3. Kolumnerna Ange namn på informationsobjekt och Security Space finns med i din Excel fil.
  4. Din Excel fil använder sig av en och samma separator för de frågor vars data ska kopplas till en fråga av typen rullgardinsmeny.
  5. De frågor som kopplas till en ja/nej fråga i Security måste innehålla ja och nej i Excel-filen, frågor med alternativ eller fritext kan inte kopplas till en Ja/nej fråga i Security.

Importera in dina informationsobjekt - Steg för steg

1. Gå till Security och klicka på knappen ”Importera från Excel”.

2. Välj den Excel-fil vars informationsobjekt du önskar importera till Security.

3. Välj samma separator som du använder i din Excel fil för att separera dina alternativ.

4. Till vänster ser du alla frågor som finns i din Excel fil. Till höger kan du koppla ihop dessa med de frågor som finns i frågeformuläret som du skapat för dina informationsobjekt i Security. Exempel: Ange namn på informationsobjekt kopplas till Ange namn på informationsobjekt.

5. För de frågor som innehåller flervalsalternativ kommer rutan koppla data att bli synlig.

Exempelvis: Du kopplar Livscykelstatus till Livscykelstatus. Rutan ”koppla data” blir nu synlig.

Klicka på koppla data för att exempelvis koppla Drift och förvaltning i din Excel fil till Drift och förvaltning i Security.

6. När du är klar med att koppla dina fält samt data som finns i fälten  klicka på skicka.

7. Dina informationsobjekt matas nu in i Security.